Suomen Vahvin Mies 2017 -kisakooste

Link

Viime vuonna vahvinmieskisat voittanut Niko Vesterinen osallistui myös tämän vuoden vahvamieskisaan. Videolla mukana koko kilpailukaarti, Ano Turtiaisen haastattelu sekä otteita lajisuorituksista.

Vahvamieskisat järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lahdessa. Puitteet olivat upeat ja kisat menivät sujuvasti läpi. Kisat kestivät kaksi päivää, perjantaista lauantain finaaliin, jossa Penkkipunnerrus oli taltioimassa tunnelmia. 

Kisakatsomosta tai oikeastaan METAL:n standilta löytyi myös omalla sarallaan maailman vahvimpia miehiä Ano Turtiainen. Ano on leppoisa äijä ja puhuimme paljon mm. treenaamisesta ja siitä kuuluisasta 400 kilon mavesta.

Kilpailu koostui neljästä lajista krusifiksi-pidosta, rekanvedosta, väkipyörätaljavedosta sekä atlaskivistä. Perjantain ja finaalin pisteet lasketaan yhteen, jolloin kärkisijalla oleva voittaa Suomen Vahvin Mies -tittelin.

Erityisesti ensimmäisenä lajina ollut krusifiksi oli todella brutaali lähes kaikille kilpailijoille. Melkein kaikilla lipesi ote välittömästi ja jopa kämmennahat kuroutuivat auki. Tekniikka auttoi tässä lajissa ja 30 sekunnin rajapyykkiin päästiin.

Kilpailupäivän jälkeen koko porukka kokoontui Lahden Sibeliustalolle, jossa vanhat lajin konkarit pääsivät kertomaan menneistä. Haastatteluissa mm. Maailman Vahvin Janne Virtanen sekä Kati Luoto.

Ehdottomasti illan ja ehkä tämän videonkin helmi on legendaarisen Markku Suonenvirran gaalapuhe. Markku on melkoinen tarinaniskijä ja huumoria piisaa. Kannattaa kuunnella Markun tarinat aivan videon lopussa lopputekstien jälkeen!

 

comments powered by Disqus