Akupunktio-asiantuntija Juho Sammalkorven haastattelu

Penkkipunnerrus haastatteli akupunktiogurua Juho Sammalkorpea. Videolla pureudutaan tenniskyynärpään hoitoon ja miten akupunktio voi auttaa myös salillakävijää.

Tenniskyynärpää on vaivannut minua jo puolisen vuotta ja syynä tähän on ollut voimakas kyynärvarren rasitus lähinnä hiiren käytöstä. 

Pahimmillaan ongelma vaivasi päivittäin ja aika usein myös levossa kättä särki. Rasitus toki jatkui joka päivä, koska käytän nimenomaan oikeaa kättä työskentelyyn, eikä vasemman käden käyttö käytännössä ole mahdollista.

Kuulin akupunktiosta ja sen hyödyistä ja päätin kokeilla, koska olin kokeillut käytännössä kaikki muut vaihtoehdot, paitsi leikkauksen. Hämmästyin todella miten muutaman hoitokerran jälkeen piinaava leposärky katosi kokonaan kädestä.

Hoito on vielä kesken, mutta tenniskyynärpää ei enää muistuta olemassa olostaan levossa, vaan välillä tietyissä kämmenen asennoissa saan särkyä aikaiseksi. 

Haastattelin samalla minua hoitanutta asiantuntijaa ja keskustelimme minun tilanteesta ja myös mitä kaikkea hyötyä akupunktiosta voi olla.

Akupunktio on hoitotekniikka, jossa kehon eri alueita, ns. akupisteitä, stimuloidaan hiuksenohuilla neuloilla. Sen avulla voidaan hoitaa kipua ja monia kroonisia sairauksia. Akupunktio on kivutonta ja osaavan ammattilaisen käsissä turvallinen hoitomuoto.

Motor point -akupunktion mekanismit ja vaikutukset lyhyesti

Motor point -akupunktiolla viitataan tekniikkaan, jossa lihasten liikehermotusalueita (= motor point) stimuloidaan akupunktioneulalla. Usein sen yhteydessä käytetään myös matalatasoista sähkövirtaa vaikutuksen vahvistamiseksi.

Tekniikan tavoitteena on palauttaa normaali kommunikaatio lihasten ja hermoston välillä. Krooninen lihaskireys, kipu tai lihasten huono toiminta johtuu yleensä siitä, että kommunikaatio lihasten ja hermoston välillä on häiriintynyt. Tämä voi saada alkunsa useasta eri syystä, esim. ylirasituksesta, huonosta ergonomiasta tai erilaisista vaurioista/vammoista. Nämä johtavat hermoston vääränlaiseen adaptaatioon, ja tilanne ei välttämättä palaudu ilman ongelmaan kohdistettua hoitoa.

Motor point -akupunktiossa käytetyt pisteet ovat alueita lihaksissa jotka sisältävät suurimman keskittymän liikehermopäätteitä. Ne sijaitsevat lihasten keskiosissa, ja niiden sijainti mahdollistaa koko lihaksen tehokkaan aktivoinnin.

Tarjous ensimmäiseen hoitokertaan, -10€ hinnasta pois

Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla yhtä hoitokertaa, niin Juho tarjoaa Penkkipunnerruksen kautta tulleille 10€ alennuksen ensihoidosta. Voit varata ajan tästä ja mainitse viestikentässä vain "penkkipunnerrus.fi":  https://akufunktio.fi tai ajanvaraukseen https://akufunktio.fi/ajanvaraus

Tarjous on voimassa 30 päivää videon julkaistusta, eli 9.2.2019 - 10.3.2019