Suomen vahvin Niko Vesterinen

Penkkipunnerruksen vieraana Suomen vahvin Niko Vesterinen. 130kg raakaa voimaa haastattelussa sekä lajitreenit!

Niko Vesterinen, 27, voitti 12.6 Perniössä järjestyt vahvamieskisat ja on näin ollen Suomen vahvin mies! Katselin Nikoa samaan aikaan TV:stä ja pistin viestiä, josko hän tulisi vieraaksi Penkkipunnerruksen videolle – pitäähän se kerrankin olla aitoa raakaa voimaa videolla!

Niko Vesterinen saa 40 000 kilon painoisen talon matkaan. Kuva: Jyrki Alastalo

Videolla on ensin kattava keskustelu Nikon salihistoriasta, treeneistä, syömisestä ja muutakin löpinää aiheen ympäriltä.

On todella mielenkiintoista pitkästä aikaa tavata, kuulla ja nähdä käytännössä voimakkaiden treenaajien mietteitä salista – aika paljon kehonrakennuksen ympärillä on nyt videomateriaalia, mutta vähemmän voimapuolelta.

Puhuimme mm. siitä miten voimamiehiä on kautta aikojen tullut Suomesta, kuten Riku Kiri, Jouko Ahola, Janne Virtanen ja Nikolla on varsin hyvät eväät viedä lajia eteenpäin voima puolesta, mutta myös esiintymisellään, sillä kaverilla on showmiehen otteet kisoissa ja myös penkkipunnerruksen videolla.

(MILJA RANTANEN / SUOMEN VOIMALAJILIITTO)

Lajitreeniosuutta odotin itse eniten ja enpä pettynyt. Samalla kun Niko valmisteli harjoittelualuetta, kokeilin monesti painojen raskautta ja kyllä siinä tajuaa miten käsittämättömän isoja painoja voimamiehet liikuttelevat.

Sitten kun harjoittelu alkoi, niin siinä oli leikki kaukana. 140 kiloinen betonimöhkäle irtosi maasta kuin se ei painaisi mitään.

Molemmissa käsissä kannettavat farmarisalkut, à 120 kiloa, liikkuivat juoksujalkaa kiitävän Nikon käsissä kuin kaksi kännistä miestä olisi persniska otteella kannettu ulos baarista.

Nikon lajitreenit kestävät kokonaisuudessaan jopa kolme tuntia, johtuen toki siitä, että kaikki harjoitteluvälineet sekä painot pitää liikutella paikoilleen – ja takaisin! 

Huomion arvoinen asia on, että Niko kilpaili ADT:n alaisena voimamieskisoissa! 

Sen pidemmittä puheitta, tästä videoon!