Artturi Kallio - nöyrääkin nöyrempi mestari

Sain etuoikeutetun tilaisuuden kuvata tuoretta supersarjan mestaria Artturi Kalliota viime viikonlopun Fitness Classic -kisojen jälkeen. Pieni keskustelu Artturin kanssa ja kuvaukset olivat päätetty. Tästä tulikin sitten yksi mageimpia pätkiä mitä oon kuvannut! Alla lisää, don't miss this.

Artturi pokkasi kullan Kille Kujalan ja Harri Forsbergin nenän edestä, mutta täysin ansaitusti. Artturi näytti lavalla todella kovalta ja lähes pro-äijältä valtavine käsineen ja jalkoineen! Kierys oli vihdoin sitä luokkaa mitä häneltä on odotettukin. Tämä oli Artturin toinen kisa, sillä monen moiset harmilliset takaiskut ovat pitäneet herran poissa lavoilta.

Artturi kertookin ensimmäisten kisojen fiiliksistä, kun hän joutui sairaana nousemaan lavoille ja miten se harmitti, kun kaikki meni pieleen, eikä arvosteluryöppy tuntunut ollenkaan hyvältä. Pistää taas miettimään lajin parissa olevien stressinsietokykyä - paksunahkaisia kavereita saavat olla!

Enpä olisi herra Rockista sitä uskonut ulkonäön perusteella, mutta kyseessä on harvinaisen vaatimaton kaveri. Artturi todella antaa kaikkensa kehonrakennukselle eikä hae glooriaa voittamisesta. Tällainen omistautuminen, mutta samalla nöyryys lajia kohtaan, on jotain harvinaislaatuista.

Videolta jäi pois eräs kommentti, jonka kuulin Artturin läheisiltä. Kun kisat olivat ohi, niin toisin kuin voisi luulla, Artturi suunnisti suoraan töihin. Miettikääpä tätä: kisat takana, olet voittaja, rankka dietti takana ja menet yöksi töihin. Aika moni muu menisi kotiin käpykakkua syömään. Kuuntele Artturin omin sanoin tarina: https://www.youtube.com/watch?v=9QDJjsCEjoo

Artturi on ulkoiseltaan olemukseen melkoinen mörkö. Tatuointia löytyy lähes jokaisesta ihonläikästä ja silloin kun herra ei hymyile, niin muillakin hymy hyytyy. Sitten kuitenkin kun uskallat kysyä hänen kuulumisiaan, niin vastassa onkin leppoisa nallekarhu, jolta irtoaa vitsiä ja hymyä lähes joka kerta. Älkää antako siis ulkonäön ja lavapresenssin hämätä teitä!

Treenaamisesta ja syömisestä Artturi ei anna piiruakaan periksi. Hän kertoo videolla miten syö sekä treenaa ja täytyy sanoa, että kyseessä on todellinen ammattilainen. Pari treeniä päivässä ja yli 5000 kcaloria päivässä. Ei siis ihme, että Artturi pakkasi lavalle sellaisen määrän lihaa, että päät kääntyivät kanssakilpailjoillakin, kun lavalla posettivat. 

Treenasimme tänään pikaisesti olkapäitä ja käsiä. Treenityylistä jäi itselleni sellainen kuva, että isojen ja pienien painojen välillä varioidaan paljon ja mennään fiiliksenkin mukaan. Joskus runtataan ja joskus tehdään kevyillä volyymiä. Punnerrusliikkeissä Kalliolla on todellinen lahja, sillä 140 kilolla on punnerrettu 24 toistoa!

Näistä ja monesta muusta lisää videolla, olkaa hyvät!

Koostin myös fiilistelyä treenimotivaatiovideon muodossa