Markus Heinäsen kinttureenit tauon jälkeen

Link

Markuksen kisadietin keskeytyminen ja siitä aiheutunut pieni tauko päättyy nyt. Kuvasimme Markuksen raskaan viikon jalkatreenejä. Tällä kertaa video on lyhykäisempi, koska äänilaitteet sanoivat itsensä irti alun höpinöiden jälkeen. Alustan tähän blogipostiin kuitenkin mistä puhuimme, joten infosta ette jää paitsi :)

Markuksen kanssa tosiaan puheltiin taas niitä näitä treenin lomassa. Kyselin Markukselta miten hän tykkää olla massakunnossa verrattuna kisakireään kuosiin. Markus totesi, että suuren elopainon kannattelu (100-115 kg) on tuskaista hommaa varsinkin kun on kuuma. Markus totesi, että lajin mukana tulee näitä massakausia, jolloin on hyväksyttävä se, ettei näytä aivan parhaimmailta. Samaan hengenvetoon hän sanoi kuitenkin timmin kunnon olevan täysin mahdollinen, mutta enemmänkin oma valinta. Megamassakunto à la Ovaskainen ja Kotipohja taas ei ole tavoitteena, mutta nyt syödään runsaasti.

Markus sanoi syövänsä nyt 5500 kcaloria eikä kokenut sen olevan erityisen haastavaa, kun kyseenalaistin sen miten bodarit jaksavat mättää tuollaisia määriä ruokaa naamariin. Tässä sen varmaankin näkee, että menestyäksesi bodauksessa sinulla pitää olla hyvät lahjat syömiseen. Tietysti tähän Markus kommentoi, että kuten bodauksessakin myös syömisessä pitää totutella kroppa suuriin kalorimääriin pitkällä aikavälillä. Muutoin moni asia voi mennä pieleen, kuten ruoansulatusongelmat ja sen sellaiset. Makroista Markus sanoi noudattavansa "Zone-diettiä", eli 30-40-30 -suhdetta, jossa protskua on 40 % ja hiilaria sekä rasvaa sen kolmekymmentä %.

Markus mainitsi käyneensä tutkituttamassa olkapäätään ortopedillä ja lähete magneettiinkin on saatu. Mitään vakavaa loukkaantumista ei ole tapahtunut, mutta pidemmän aikaa kuulemma jokin siellä on hiertänyt. Mainitsin itse tähän väliin, että kävin myös näyttämässä oikean käden kämmentäni käsikirurgilla ja magneetissa, mutta mitään järkevää en sieltä saanut irti. Penkkaaminen sattuu vieläkin ja pahimmillaan myös muutkin liikkeet. On nämä pienet vaivat pienissä lihaksissa tai nivelissä viheliäisiä, kun edes ammattilääkärit eivät pysty niille mitään tekemään.

Ehkäpä mielenkiintoisin keskustelun aihe oli Markuksen treenirutiini. Markus treenaa (ja nyt pitää tarkentaa myöhemmin, koska en muista kaikkea) kuusi päivää putkeen kaksi kertaa päivässä! Seitsemäs päivä on lepopäivä. Seuraavalla viikolla samanlainen setti, mutta vuoroviikoin vaihtuu hevimpi treeni pumppailutreeneihin. Markus treenaa siis käsittämättömät 24 kertaa kahteen viikkoon! Silti hän mainitsi palautumisen olevan hyvää ja treenin menevän perille. Haastoin Markusta ja kysyin kumpi hänen mielestään on parempi tapa treenata; enemmän lepoa ja kovemmat yksittäiset treenit vai tämä hänen tyylinsä. Vastaus oli yksiselitteisesti, että hänen korkean treenimäärän ja vähäisen levon -treenityyli toimii paremmin. Lopuksi Markus lisäsi, että hän ei suosittele kenellekään työssäkäyvälle tällaista rutiinia. Ainoa syy, miksi Markus pystyy näin tekemään, on koska hänellä on siihen mahdollisuus.

Itse treeni oli siis alkuun raskaampaa, eli lyhyitä sarjoja etukyykkyä josta hypättiin raskaisiin ojennuksiin. Loppu oli enemmän pumppailua puhtaalla tyylillä. Sinäänsä tuohon nähden ymmärrän oikein hyvin miksi kaksi treeniä päivässä toimii, koska yleensä normaali raskas jalkapäivä koostuu täysin samoista liikkeistä, mutta huomattavasti enemmän sarjoja raskailla painoilla. Jos Markus vetelisi aivan tappotreenejä, niin ei kauaa kestäisi kun kroppa sanoisi itsensä irti noilla treenimäärillä. 

Treenaisitko sinäkin näin, jos siihen olisi mahdollisuus?

Video on tällä kertaa enemmän "treenivideo"-henkisempi musiikkien kera, mutta alussa ja lopussa on normaaliin tapaan höpinää. Pitäisikö kohta laittaa kolehti kiertämään, että Penkkipunnerrus saisi kunnon vehkeet kuvaamiseen :säälisilmät: ? :)

 

 

comments powered by Disqus