Tunnelmia ja kisaraportaasi - Lahti 2014 SM

Link

Lahden SM-kisat ovat ohi ja voi pojat miten upea kilpailu käytiin miesten kehonrakennuksessa! Penkkipunnerrus.fi oli tietenkin paikalla Nordic Fitness Expossa ja härnäsin ensimmäistä kertaa kanssavierailijoita veikkauksilla illan raskaansarjan voittajasta. Haastattelin mm. paikalla olleita vierailijoita, Mika Nyyssölää, Jari Mentulaa, Marko Savolaista, Mikko Ovaskaista, Pekka Kotipohjaa ja radiotähteä Renne Korppilaa.

Ensimmäisessä osassa tunnelmia messuhallista ja toisessa osassa muutamia otoksia itse kilpailusta. Youtubesta löytyy varmasti piakkoin täyspitkiä räpsyjä kaikkien sarjojen ja ukkojen mittelöistä.

Part 1 - Tunnelmia messuhallista ja veikkauksia voittajista

Part 2 - Videota miesten kaikista sarjoista ja naisten physique -sarjasta. Tietysti voittajat videolla ja posedownit!

Mietteitä kisasta pyynnöstä:

Men's physique

Shortsisarja oli yllättävän kova kauttaaltaan. Jokainen kaveri oli saanut itsensä kireäksi ja kaikki nauttivat lavalla olosta. Musta Barbaari nautti eniten ja oli myös fysikaaltaan timmeimmäin näköinen kapeine vyötäröineen. Lavapresenssi mielestäni vei tuon kilpailun, sillä pari aika mageeta fysiikka oli muutamalla muullakin. 

Classic bodybuilding

Klassikki on sellainen sarja, jota en oikein osaa arvioida. Kaverit eivät ole yhtälailla "timmejä" kuin shortsisarjan kaverit, eivätkä myöskään sitten yhtä lihaksikkaita kuin bodarisarjan kaverit. Oikeat kaverit voittivat klassikissakin, eli kiremmäit ja kokonaisuudeltaan parhaimmat. Ei mitään säväyttävää kuitenkaan.

Bodybuilding - 80 kg

Alle 80:ssä Mikko Leppänen oli todella hyvässä kunnossa. Mikon yläkropan pienet heikkoudet hävisivät yleiselle kireydelle ja massiivisille jaloille. Sami Maanniemi oli takaapäin hurjan näköinen ja tuplat takaa -pose oli paras lineupissa. Kuitenkin Mikolla oli kokonaisuus paremmin hallussa, Spartalainen vei Joulupukin ;)

Bodybuilding - 90 kg

Mielenkiintoinen sarja oli alle ysikymppiäkin, vaikka isompia poikia odoteltiin lavalle kuumeisesti. Sota käytiin vain ja ainoastaan Jari Leskisen ja Markus Heinäsen kesken. Jari oli kireämpi, omasi paremman kehon hallinnan sekä lavapresenssini...mutta, Markus oli tällä kertaa päässyt kireäksi, tai ainakin kireimmäksi mitä koskaan lavalla on ollut. Ja silloin Jarin huippuunsa viimeistellyt osa-alueet eivät enää riittäneet päihittämään Markuksen käsittämättömän paksua lihaa. Marko Savolainen totesi toisessa videossa, jonka teimme, että Markus on tällä hetkellä hänen mielestään kehittämiskelpoisin kehonrakentaja ammattilaislavoille. 

Lavapresenssisstä sen verran, että Jari hymyili koko ajan ja seisoi asennossa kuin marmoripatsas. Jarin vapari oli äärettömän vaikuttava ja Jarin poset loksahtelivat kuin Transformersilla konsanaan. Markus taas näytti olevan aivan pihalla lavalla ja olikin aivan varmasti rättiväsynyt. Poset näyttivät Markuksella hyvältä, mutta muu liikehdintä ja olemus oli poissaoleva. Jos tällaisen rääkin Markus joutuu käymään päästäkseen tuohon kuntoon, joka ei vielä riitä lähimaillekaan ammattilaisiin, niin rankat ajat tulevat. Dietti näyttää syövän erityisen paljon jaksamista Markuksella. 

Bodybuilding + 90 kg

Harvemmin näin pitkään ja hartaasti olen odottanut kehokisoja. Peterin ja Killen kohtaaminen oli Marvel-luokan tapahtuma, jossa Hulkki ja Juggernaut ottavat yhteen; kaikki tietävät molempien olevan voittamattomia. Näin jonkun kuvan Peteristä (ilmeisesti perjantailta tai lauantaiaamusta), joka sai aikaan kuhinaa keskusteluforumeilla mahdollisesta flopista TOISTAMISEEN. Killen aikaisemmat kuvat taas povasit vaivattomasti vedettyä rapsakan kuivaa kuntoa. 

Kuitenkin kun pojat astelivat lavalle, niin ero oli selkeä. Peter oli kuiva ja energisen oloinen, kun taas Kille näytti vetiseltä (ehkäpä öljyn ja hien aiheuttama illuusio) ja hieman väsyneeltä. Peter hymyili koko ajan ja härväsi rivissä tekemällä erilaisia asentoja ja poseja.

Kun pojat pääsivät vertailuun, niin ero oli vieläkin selkeämpi. Killellä oli kuitenkin jotkin sivuposet parempia kuin Peterillä, mutta edestä ja takaa Peter vei omaan silmään paremmalla fysikaalla. Kille naulasi aivan totaalisesti Peterin rintaposessa, jota Peter ei tee mielestäni parhaimmalla tavalla, kun taas Peter päihitti Killen ojentajaposessa.

Killellä tuntui puskevan hikeä vielä lavalla, eli olisiko kuitenkin kroppa pitänyt nesteitä sisällään? Ehkäpä huomasin Killen kiristyvän kisan aikana, esim. reisistä alkoi erottua paremmin syyt. Myös Peter parani kisan aikana aavistuksen ja se mahdollisesti oli viimeinen niitti Killen voittamiseksi.

Mahtavat fysiikat kuitenkin molemmilla ja omalla tavallaan kannustan ehdottomasti molempia jatkamaan uurastusta lajin parissa. Sivusta Peterin treenejä seuranneena tiedän hänen panostavan lajiin mahdollisesti eniten mitä kukaan muu tällä hetkellä. Ja sen kyllä näki lavalla.

Overall

Epäilin tätä kun näin Markuksen lavalla siinä kunnossa missä hän oli, mutta en ollut todellakaan varma, että hän voittaisi. Lopulta kun Peter ja Markus astelivat rinnan ja heittivät muutaman posen, niin Markuksen paksuakin paksumpi olemus päihitti Peterin muuten ladonovimaisen rakenteen. Jos Peter olisi ollut änkyräkireä, siis jotain "out-of-this-world", niin overallkin olisi mennyt hänelle. Siinäpä sitten haastetta näille kolmelle kaverille: miten saada itsensä vielä SAIRAAN paljon kireämmäksi!

 

comments powered by Disqus