Special-selkätreeni Tomi Takamaan kanssa

Link

Tässähän alkaa jo olla etuoikeutettu olo, kun pääsee ns. tekniikkakouluihin ties kenen gurun kanssa. Takamaan Tomi on tuttu kaveri kun puhutaan "tuntumalla" treenaamisesta, eli hyvin hallituista liikkeistä, jossa lihakselle haetaan lähes tieteellisen tarkkaa kohdistusta. Treenasimme Tomin opastuksella selkää ja voi veljet miten mageita juttuja teimme. Tässäpä arvon katsojat Tomi Takamaa selkäspecial -jakso!

Itsellähän on ongelmana nimenomaan tuntuman saaminen seläktreeneissä. En siis karsasta mitään uutta tekniikkaa, jos vain saan paremman tuntuman selälle. 

Teimme ristikkäistaljassa, vipuvarsimasiinassa, kulmasoudussa, taljassa, ylätaljassa ja käsipainoilla erilaisista kulmista erilaisia liikkeitä. Jokaisessa liikkeessä tuntui siltä, että puristus siivesssä on sietämätön. Mielenkiintoista miten näin eri tavalla treenaaminen silti tuntuu iskevän juuri oikeaan kohtaan selkälihasta. Tomi mainitseekin videolla ettei tämä todellakaan ole Ainut ja Oikea TM -tapa treenata, vaan hänen oma resepti selälle. Katsokaa avarin mielin ja koittakaa jotain näistä tekniikoista. Saa miellään kommentoida ja ottaa kantaa tällaiseen sekä kertoa omia kokemuksia kokeilun jälkeen.

Videolla myös ihan kevyt kisakatsaus ja bodybuildinki-keskustelua tämän päivän (20.9.2014) Tampereen kehokisojen karsinnoista. Ottaapa Tomi kantaa myös Suomen ukkojen (mm. Mika Nyyssölän) rahkeista pyrkiä ammattilaisiksi.

 

comments powered by Disqus