Keskivartalotreeniä itsepuolustuslajien tyyliin

Link

Sain vieraaksi pitkäaikaisen itsepuolustuslajien harjoittajan Anssi Koskisen, jolla on 5. dan Taekwondowssa. 

Kehonrakennus ja fitnesslajien keskuudessa keskivartaloharjoitteet ovat punainen vaate. Kova treeni leventää keskivartaloa ja rikkoo tiimalasivyötärön mallin. 

Näin ei Anssi Koskinen ajattele, joka on yli 20 vuotta harrastanut IP-lajeja ja pitää keskivartaloa täysin tasavertaisena lihasryhmänä muiden kanssa. "Estetiikka ei ole niin oleellista, kun haetaan räjähtävyyttä ja iskuvoimaa", Anssi toteaa. "Eipä se keskivartalo kaikkien näiden vuosien jälkeen ole mielestäni merkittävästi kasvanutkaan", Anssi jatkaa.

Päätin ottaa aiheeksi nimenomaan vatsa- ja kylkilihasten treenin, jonka Anssi on itse kehitellyt vuosien saatossa. Suoritteissa monissa käytetään melko raskaita painoja ja myös räjähtävyyttä, joka on tärkeä ominaisuus lajiharjoitteissa.

Anssi muistuttaakin videolla, että kannattaa kaikissa liikkeissä lämmitellä hyvin ja edetä maltilla isompiin painoihin, sillä liikkeet eivät ole niin helppoja, miltä ne videolla vaikuttavat.

Utti Hietala livevieraana 22.11 klo 18:00

Tuunatkaa kanavalle silloin, jos haluatte seurata livenä. Tulee myös Youtubeen, mutta löytyy aiemmin jo Twitchin arkistosta tästä linkistä.

 

comments powered by Disqus