NFE 2017 -kisakooste

Penkkipunnerrus vieraili tuttuun tapaan Lahden messuilla, jossa oli erittäin kova taso kehonrakennuksessa!

Tämän vuoden kattaus oli hurjan kova. Kirjoitin omat veikkaukseni henkilökohtaiseen blogiini ja niistä osuikin kaikki oikeaan, paitsi Leskisen Jarin sijoitus. Tähän tietysti vaikutti se, että Jari ilmoittautui luokkaa isompaan sarjaan. Mikäli Jari olisi kisannut alle ysissä, olisi hän vienyt sen! 

Alle 80-kilon sarjassa Mika Sihvonen otti voiton odotetusti. Olli Kemppainen pisti erittäin kovasti kampoihin, mutta kansainvälistä menestystä niittänyt Sihvonen oli liian kova pala kireydellään ja viimeistellyllä paketilla. 

Kemppainen oli kuitenkin yksi näyttävimmistä paketeista lavalla ja hänen selkäosastonsa on vertaansa vailla. Mahtava esiintyjä ja ansaitsee paikkansa kehonrakennuksessa nyt ja tulevaisuudessa.

Alle ysikympissä nähtiin ehkä kisan yllättävin kakkosija, sillä Jerry Ossi hävisi Henri Holopalle. Henrillä oli viimeistellyin kunto, hyvä esiintyminen ja paksua lihasta joka paikassa.

Vaikka Ossi on vieläkin massiivinen, ikä alkaa näkyä hänen kunnossaan ja mm. selkäposeissa ei nähty parasta Jerryä.

Tähän saattoi olla osasyynä Jerryn julkinen Facebook-päivitys, jossa hän kertoo isänsä nukkuneen pois tänä aamuna. Voimia Jerrylle!

Matias Niemen kunto jätti toivomisen varaa ja hän oli pehmeä lavalla. Esiintyminen oli taattua Niemenlaatua ja pidänkin hänen tyylistään ottaa lava haltuun.

Matiaksen melkoisen näkyvä napatyrä saattoi myös hieman tuoda miinuspisteitä, sillä sen verran näkyvä se on tällä hetkellä.

Kuitenkin kunto jäi vajaaksi ja mielestäni Matias oli paremman näköinen karsinnoissa ja myös viime vuonna.

Raskaan sarjan kisailjoista Antti Halmo otti ansaitusti ykköspaikan, mutta Toni Kohosen ja Jari Leskisen välillä käytiin kova kamppailu. Kisa päättyi lopulta Kohosen voittoon, jolla oli aavistuksen parempi selkäosasto ja muutoin viimeistelty kunto.

Leskinen oli mielestäni kirein raskaansarjalainen ja ehdottomasti kovimmat kintut, mutta suonikohjut sekä selän puutteet lopulta ratkaisivat kisan.

Esiintyminen oli koko kisassa lähes kaikilla erittäin hyvin hallussa ja oli ilo katsoa toinen toistaan parempia vapaaohjelmia! Siitä todella hatun nosto kaikille kisailijoille, että vaparia oli harjoiteltu ja lavalla kaikki näyttivät viihtyvän hyvin!

Videolla näette muutamia haastatteluita messuvierailta, kuten Kille Kujalalta, Bruce Oreckilta, Makwan Amirkhanilta, Utti Hietalalta ja Jari Leskiseltä.

Loppua kohden siirryttiin kisakatsomoon, jossa jokaisesta kehonrakennussarjasta on otteita niin vertailuista kuin vapaaohjelmista. Käypä lavalla kansainvälinen tähtikin, mutta jätän sen salaisuudeksi tässä vaiheessa!

Kiitoksia messuvieraille, faneille, M-Nutritionille sekä kaikille kilpailjoille!

- Jukka