Onko osteopatia hyödyllistä?

Link

Voiko osteopatiasta olla hyötyä kuntosaliharjoittelijalle? Nyt alkaa kolmiosainen projekti, jossa täyspitkät hoidot videoidaan ja haastatellaan alan ammattilaista.

Halusin dokumentoida kehonrakennuksen ja kuntosalin ulkopuolisia asioita, jotka ovat kuitenkin oleellinen osa tehokasta ja pitkäkestoista harjoittelua. Moni painiskelee toistuvien kehon lihaskipujen ja liikerajoitteiden kanssa. 

Osteopatian avulla voidaan helpottaa kipuja, mutta myös hoitaa ongelmia, jopa pysyvästi. Yleisimpiä ongelmia ovat päänsärky, niskakivut sekä yläselän ja alaselän kivut. Vähemmän on kuitenkin tiedossa, että myös stressi, unettomuus tai vaikka vatsavaivat voidaan hoitaa osteopatisin keinoin kuntoon.

Tulevilla videoilla osteopaatti Henri Ulmanen Osteopatiakeskus Valosta hoitaa erilaisin keinoin kehoa ja samalla käymme keskustelua hoitotoimenpiteiden tarkoituksista. Oli mielenkiintoista ymmärtää vähän tarkemmin miksi jotain tiettyä kohdetta hoidetaan ja mitkä sen tarkoitusperät ovat. 

Videolta selviää myös mitkä ovat itselläni suurimmat liikerajoitteet ja ongelmakohdat, joihin sitten pureudutaan erilaisin hoitokeinoin. Henri näyttää myös itsehoitotekniikoita, joilla mm. selän putkia ja olkapäitä voi itse pitää vetreänä.

Tästä syystä hoitovideokin on täyspitkä, eli näin päästäisiin todella näkemään minkälainen osteopaattinen hoitokerta on. Seuraavissa videossa jatketaan hoitoa ja viimeisessä eli kolmannessa videossa summataan mitä viiden hoitokerran aikana saatiin aikaan.

Lue lisää: http://osteopatiakeskusvalo.fi

 

comments powered by Disqus