Anton Jokikunnas - volyymitreenin taitaja!
Anton Jokikunnas on elämätapa treenaaja, yrittäjä ja tv-kasvo! Sali on lähellä Antonin sydäntä ja hänen erittäin kovat volyymitreenit ovat saaneet osakseen hämmästystä ja keskustelua treenaajien keskuudessa.
Penkkipunnerrus.fi sai tämän supermiehen haastateltavaksi ja tarinaa riittää!
Lue lisää miten Antonista kasvoi 65 kiloisesta kukkakepistä 100 kiloinen möykky!
![]() |
Anton Jokikunnas |
Ikä: 36 v |
www.darkside.fi |
Kuka olet ja mitä puuhastelet nykyisin?
Toimin yrityksessäni tuottajana eli suunnittelen, tuotan ja koordinoin erilaisia pieniä ja isoja markkinointijalkautustoimenpiteitä ja yritysjuhlia. Yritykseni kautta saa myös markkinointi- ja viihdehenkilökuntaa erilaisiin tarpeisiin.
Milloin aloitit salilla käymisen ja miksi?
Aloin käymään salilla 13 vuotta sitten, jolloin painoin 65 kiloa. Toimin eräässä yrityksessä markkinointijohtajana, jolloin myös toteutin erilaisia promootiotoimia. Eräs promotyttö sanoi yhdellä keikalla minulla ”Anna kassit minulle, et sinä kuitenkaan jaksa”. Tämä oli herätys siihen, että jotakin pitäisi tehdä.
"Anna kassit minulle, et sinä kuitenkaan jaksa
- sanoi eräs promotyttö minulle"
Salille menoa vaikeutti myös asenneongelmani. Minulla oli suuret ennakkoluulot bodareita kohtaan ja ihmisenä, joka ei välittänyt siitä mitä muut ajattelevat ulkoisesta olemuksestani tai pukeutumisestani, joten "peiliin tuijottelevien" joukkoon meno oli aika iso askel.
Onko penkkipunnerrus nykyään tärkeää sinun treeniurallasi, vai oliko se vain yksi liike muiden joukossa?
Tasapenkkipunnerrusta en voi enää tehdä ollenkaan, johtuen kroonisesta kiertäjäkalvosin/olkapää vammasta.
Miten olet kehittynyt nykyiseen kuntoosi?
Olen alusta lähtien treenannut tosissani ja ensimmäiset 5-6 -vuotta aivan totaalisesti väärin ja sen lisäksi en sinä aikana juurikaan koskenut jalkoihin. Tämän jälkeen tein muutaman vuoden salin PTn tekemien ohjelmien mukaan, jonka jälkeen aloin muokkailemaan omia ohjelmia.
"Treenasin ensimmäiset 5-6 vuotta aivan totaalisesti väärin "
Yksi PT:n tekemä voimapainotteinen ohjelma avasi silmäni miten kehitystä saa aikaiseksi. Siihen asti oli takonut aina 8-12 toiston sarjoja. Tosin tein aika pitkään voimapainotteista ohjelmaa, jonka seurauksena huomasin, että lihakset lähtivät kävelemään.
Tämän jälkeen muokkasin voimapainotteisen ohjelman sellaiseksi, että se tavallaan oli samalla volyymitreeniä. Eli tein maksimipainoilla 3-6 toistoja 5-6 sarjaa, jonka lisäksi kevyemmillä painoilla 8-10 toistoja 2-4 sarjaa. Tämän lisäksi tein liikkeitä lihasta kohden yleensä kolmesta kuuteen, jolloin toistoja tuli paljon ja selvästi tämä uusi ohjelma kehitti voimaa ja samalla lihaksiakin.
Ainoastaan jaloissa ei tapahtunut käytännössä mitään muuta kuin lisääntynyttä voimantuottoa, mutta lihaskasvua ei juurikaan tapahtunut.
Voimapainotteinen treeni myös jotenkin antoi lisää motivaatiota, koska se oli jollakin tavalla enemmän järjelle selitettävissä, miksi pumpata rautaa ja kehittymistä oli helpompi seurata.
Voimapainotteinen treeni antaa hillittömät kiksit kun pystyy ylittämään itsensä ja vetämään ihan täysiä isoja romuja! Toisaalta se on kuluttavaa ja huomasin, että mm. ranne ja olkapäät hajoavat säännöllisesti liian kovasta kulutuksesta ja myös ylikuntoa puskee helposti päälle.
Miten treenaat salilla nykyisin?
Nykyään treenaan volyymitreeniä, tosin pienellä lisämausteella. Eli esim. selälle tulee noin 500-1000 toistoa ja lähelle samaa määrä toistoja olkapäille. Oikeastaan kaikki muutkin lihasryhmät saavat samaa kyytiä eli jumalattomasti toistoja monilla eri liikkeillä! Sarjoissa toistomäärä pyörii 8-15 toiston välillä ja pyrin tekemään liikkeet mahdollisimman puhtaasti sekä yleensä todella rauhallisesti.
"Treenissä selälle tulee noin 500-1000 toistoa ja lähelle sama määrä toistoja myös olkapäille"
Pyrin pitämään liikeradat mahdollisimman laajoina, vähentämään kaikki epämääräiset heijausliikkeet tai muut nostoa auttavat elementit. Viime aikoina olen entisestään pyrkinyt keskittymään oikean lihaksen kohdistamiseen ja supistamiseen.
Treenaan joka viikko maanantaista lauantaihin eli kuusi kertaa viikossa. Jokainen treeni kestää 2,5 - 3,5 tuntia. Treenaan viikon aikana kaikki lihakset kahdesti läpi ja osan jopa kolmesti. Perjantain ja lauantain treenit ovat kevyitä täydentäviä pumppailutreenejä.
"Joka ikinen sanoo, ettei treenityylissäni ole mitään järkeä ja että kulutat vain lihaksia!"
Onko sitä kehitystä tullut?
No painoa on nyt 100 kiloa (rasvaa noin 15%) ja selkeästi kehitystä on tullut huomattavasti. Vahvin lihasryhmäni taitavat olla kädet, mutta selkä tulee hyvänä kakkosena. Varsinkin nyt kun olen vihdoin saanut selän leviämään ja kasvamaan massaa.
Jalat ovat myös kehittyneet, mutta ovat edelleen kokonaisuutta silmällä pitäen todella pienet, poikkeuksena pohkeet, jotka ovat luonnostaan aika suuret. Epäkkäitä pitäisi myös saada isommiksi ja ylärintalihasta kasvamaan. Olkapäät ovat viime aikoina kehittyneet hurjasti.
Joka ikinen sanoo, ettei treenityylissäni ole mitään järkeä ja että kulutat vain lihaksi, mutta niin vain tällä systeemillä olen kehittynyt!
Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
Haluan lyhyellä tähtäimellä saada heikot lihakset kokonaisuuden kanssa tasapainoon sekä tietenkin lisää massaa. Ehkä joku päivä olen sellaisessa kunnossa, että lavallekin voisi mennä pullistelemaan!
"Sitä siis odotellessa ;) " - Penkkipunnerrus.fi
Lopuksi: Mitä neuvoja voisit antaa jokaiselle, joka haluaa kehittyä salilla, urheilussa, penkissä tai kehonrakennuksessa?
Yksi tärkeimpiä asioita kehittymiseen on syöminen ja siinä bulkkaaminen. Suurin syy miksi en vuosien hullulla treenaamisella saanut juurikaan mitään näkyvää aikaiseksi oli se, että halusin pysyä tiukkana - jatkuvasti piti olla sixpack kunnossa. Olin jääräpää asiassa!
Hyvin monet neuvoivat minua syömään paljon enemmän, mutta en kuunnellut. Vasta kun aloitin syömään oikein ja pidin ensimmäisen kunnon massakauden, huomasin kuinka huikeaaa kehitys oli.
Pelkkä bulkkaaminen ei tietenkään auta. Joskus näkee kavereita, jotka bulkkaavat jatkuvasti, mutta kuitenkaan saamatta mitään tuloksia lihaskasvuun. Pointti on, että kun bulkkaa, niin se lisäksi on elinehto myös treenata kovaa! Tämän päälle vielä, että treenata tulisi mahdollisimman puhtaalla tyylillä ja ainakin aluksi pitäisi käyttää isoja romuja.
Lopuksi monien treenaajien kannattaisi keskittyä ensin rakentamaan perusta, eli lihasmassaa ja vasta sitten aloittaa diettaamaan. Nykyään näkee paljon rimpuloita, jotka ovat tosi tiukkoja ja ainut asia mitä heillä näkyy, ovat kohdat joihin lihaksia kannattaisi kehittää!
Ei muuta kuin treenaamaan kovaa!
- Anton Jokikunnas
Uusimmat blogit
- Kuntosalin aloittaminen, oikein syöminen ja miksi tehdä näin »
- Artturi Kallio takareidet ja kehokisat! »
- Fitnesshaaste »
- Kesäksi Kuntoon 2019 valmennukset ovat alkaneet »
- Akupunktio-asiantuntija Juho Sammalkorven haastattelu »
- Artturi Kallio paukuttelee olkia! »
- Joulukampanja käynnissä ja treenivideo! »
- Artturi Kallio on kunnossa! Rintatreenit! »
- Pekka Kotipohja - Overall-voittajan selkätreenit »
- Tomi Takamaa takaolkapäätreenitekniikat »
Uusimmat haastattelut
- Pekka Kotipohja - kohti suuria haasteita »
- Freddi Smulter - 400 kg MM-penkki »
- Marko "Vastis" Mielikäinen - 200 kg penkistä 18-vuotiaana »
- Haastattelussa Mikko Leppänen »
- Tomi Takamaa - treenaava keskustelupalstojen moderaattori »
- Mika Nyyssölä - Gymlogin tähti haastattelussa »
- Mike Sirén - haastattelu Pakkiksen perustajasta »
- Utti "Hulkki" Hietala - Haastattelussa kehonrakennuksen PM-mestari »
- Allan Jokinen - 175kg:n dippikuningas »
- Jani Murtomäki - yli 400 kg penkkaava legenda! »